دیدار رئیس سنای پارلمان جمهوری قزاقستان با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
آقای مولن آشیمبایف رئیس سنای پارلمان جمهوری قزاقستان که برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است روز سه شنبه (9 مرداد 1403) با حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
مولن آشیمبایف که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران به تهران آمده در دیدار و گفت وگو با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: قصد داریم در ماه اکتبر نشست دبیرخانه و رهبران جوان ادیان این دوره از کنگره «رهبران ادیان جهانی و سنتی» را برای نخستین بار برگزار کنیم.
وی افزود: برای من شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهوری منتخب ایران افتخار بسیار بزرگی است.
آشیمبایف با اشاره به دیدارهای خود با پزشکیان و قالیباف در خصوص توسعه روابط ایران و قزاقستان گفت: در دیدار با آقای قالیباف در مورد توسعه روابط صحبت کردیم و به نتیجه مثبت رسیدیم.
وی با تشکر از حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامیگفت: قصد داریم امروز در مورد مذاکرات دو کشور صحبت کنیم. سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از ابتکارات قزاقستان حمایت کرده است.
سال گذشته نشست دبیرخانه کنگره را برگزار کردیم و نمایندگان ایران حضور خوبی داشتند. در نشست دبیرخانه درباره اهداف کنگره صحبت کردیم. از اهداف اصلی ما این است که از نقش رهبران ادیان در حل مسائل منطقهای و جهانی استفاده کنیمرئیس سنای قزاقستان با اشاره به برگزاری هفتمین کنگره ادیان جهانی و سنتی در قزاقستان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامیبه ما در این زمینه کمکهای فراوانی داشت. حمایت و اراده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامیبرای پیشبرد اهداف کنگره خیلی مهم بوده و امید است در زمینه تقویت کنگره ارتباطات تنگاتنگی داشته باشیم. سال آینده هشتمین کنگره ادیان جهانی و سنتی را در فرمت جدید برگزار میکنیم.
آشیمبایف گفت: سال گذشته نشست دبیرخانه کنگره را برگزار کردیم و نمایندگان ایران حضور خوبی داشتند. در نشست دبیرخانه درباره اهداف کنگره صحبت کردیم. از اهداف اصلی ما این است که از نقش رهبران ادیان در حل مسائل منطقهای و جهانی استفاده کنیم.
رئیس مجلس سنای قزاقستان افزود: ما در جهان مشکلات زیادی از جمله تغییرات اقلیمی و آب و هوایی و دیگر مسائل را داریم. وضعیت سیاسی هم خیلی پیچیده است. در این زمینه رهبران ادیان باید با هم کار کنند تا مشکلات برطرف شود.
ویتصریح کرد: در ۲۰ سال گذشته در کار کنگره بیشتر به دیالوگ دینی توجه کردیم و باید به نقش رهبران دینی در حل مسائل بیشتر توجه کنیم. قصد داریم نشست رهبران جوان ادیان جهانی و سنتی را برگزار کنیم که برای تقویت کنگره خیلی مهم است.
وی همچنین از رئیس سازمان فرهنگ برای شرکت در نشست رهبران جهان ادیان دعوت کرد.
آشیمبایف گفت: مسائل و مشکلات زیادی در جهان داریم و با توجه به هجمههایی که به کتاب مقدس مسلمانان شد ما باید مذاکرات خود را گسترش دهیم.
وی همچنین با اشاره به تشکیل کمیته علمی فارابی در قزاقستان افزود: در این زمینه میتوانیم همکاریهای بسیاری در سطح کمیته داشته باشیم. به نوبه خود تلاش میکنیم به کار کمیته کمک کنیم. برای پیشبرد اهداف کمیته مشترک، رئیس جمهوری قزاقستان و سفیر این کشور در تهران تلاشهای زیادی کردند.
رئیس مجلس سنای قزاقستان خطاب به رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامیگفت: آمادگی داریم در حاشیه کنگره، ارتباطات تنگاتنگی داشته باشیم و منتظر حضور شما در قزاقستان هستیم. باید تلاش کنیم گفت و گوی مشترک برای تقویت دیالوگ دینی داشته باشیم.
ظرفیتهای زیادی برای گفت و گو با قزاقستان داریم
حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم گفت: دولت و مردم قزاقستان در جریان شهادت رئیس جمهوری فقید، همدردی خوبی با مردم ایران داشتند که از این بابت تشکر میکنم و امروز که در راس هیات عالیرتبه برای مراسم تحلیف رئیس جمهوری ایران تشریف آوردید خوشحالیم.
وی در پاسخ به دعوت رئیس مجلس سنا قزاقستان خاطرنشان کرد: برای شرکت در نشست رهبران جوان حجتالاسلام جهانگیری روحانی جوان را معرفی کردیم و رئیس مرکز گفت و گوی ادیان هم در نشست دبیرخانه کنگره شرکت میکنند.
حجتالاسلام ایمانیپور تاکید کرد: ما از یاران قدیمیکنگره جهانی ادیان هستیم و همیشه قزاقستان و دولت این کشور را برای برگزاری این رویداد ستایش کردهایم.
وی اظهار داشت: اقبال بیشتری نسبت به ادیان در سطح جامعه جهانی مشاهده میشود. رنجی که مردم از نبود معنویت میکشند و این ضرورت گفت و گوهای دینی را بیش از پیش میکند و شاهد هجمههای زیادی هستیم که نشان از اهمیت ادیان دارد.
ایمانیپور با اشاره به هجمههای سهگانه اخیر به ادیان گفت: گاهی این هجمهها در قالب آتش زدن کتاب مقدس مسلمانان رخ میدهد و گاهی مانند آنچه در المپیک پاریس رخ داد و همه پیروان مسیحیت را رنجاند و یا در قالب پروندهسازیهای موهوم در هامبورگ خود را نشان میدهد که نشان میدهد نیاز به گفت و گوی ادیان داریم.
وی تصریح کرد: علاوه بر این مسائل، ظرفیتهای زیادی برای گفت و گو با قزاقستان داریم.
در این ارتباط، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامیبر فعال شدن دبیرخانه فارابی که در سفر گذشته خود به قزاقستان ایجاد شده بود تاکید کرد و افزود: یکی از سیاستها، تقویت سیاست همسایگی است که از نگاه رهبر معظم انقلاب و روسای جمهوری پیشین و فعلی اهمیت دارد.
وی تصریح کرد: تغییراتی در نظام جهانی در حال شکل گیری است و توجهات به شرق زیاد شده که این اهمیت گفت و گوهای ادیان را دوچندان میکند.
لازم به ذکر است هر سه سال یک بار اجلاس رهبران ادیان جهانی و سنتی در قزاقستان برگزار میشود که سال آینده هشتمین دور آن با حضور نمایندگانی از ایران در ماه اکتبر برگزار خواهد شد. هفتمین کنگره رهبران مذاهب جهانی و سنتی در آستانه پایتخت قزاقستان با حضور بیش از ۱۰۰ هیات مذهبی، سیاسی و فرهنگی از ۶۰ کشور جهان برگزار شد.
هر سال همچنین اجلاس دبیرخانهای کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی برگزار میشود.