کشور قزاقستان در قسمت مرکزی قاره ی اوراسیا و در فاصله ای یکسان از اقیانوس های اطلس و آرام واقع شده است. مساحت کشور برابر با 2.724.900 کیلومتر مربع می باشد که آن را در رتبه ی نهمین کشور بزرگ دنیا قرار داده است. به نحوی که مساحت کشور برابر مساحت کل هفت کشور اصلی اروپا یعنی فرانسه، اسپانیا، سوئد، فنلاند، آلمان، ایتالیا، و بریتانیا می باشد. قزاقستان بزرگترین کشور محصور در خشکی در دنیا به شمار می آید. 44 درصد منطق کشور بیابانی و 14 درصد آن نیمه بیابانی می باشد. 26 درصد قلمرو خاک قزاقستان را دشت ها و استپهای هموار و 5.5 درصد آن را جنگل ها پوشش داده اند.
کشور قزاقستان از سمت شمال و غرب با کشور روسیه (7591 کیلومتر)، از سمت شرق با کشور چین (1783 کیلومتر) و از جنوب با کشورهای قرقیزستان( 1242 کیلومتر)، اوزبکستان (2351 کیلومتر) و ترکمنستان (426 کیلومتر) دارای مرز مشترک می باشد. کل طول مرزهای قزاقستان با کشورهای دیگر 13200 کیلوکتر می باشد و نیز بخش قابل توجهی از مرز کشور توسط سواحل دریای خزر احاطه شده است.
کشور دارای چهارده منطقه ی مختلف مدیریتی و دارای دو شهر کلیدی و مهم می باشد که عبارتند از نور سلطان و آلماتی. طبق آخرین امار، جمعیت کشور قزاقستان حدود 18 و نیم میلیون نفر می باشد که از ین تعداد 48.3 درصد مرد و 51.7 درصد زن میباشند. براساس سرشماری انحام شده در ابتدای سال 2019 میلادی، ترکیب جمعیتی کشور از نظر قومی بضورت زیر می باشد:
67.98 درصد قزاق، 19.32 درصد روس، 3.21 درصد اوزبک، 1.47 درصد اوکراینی، 1.47 درصد ایقور، 1.10 درصد تاتار، و 4.75 درصد دیگر ملیت ها.
کشور قزاقستان دارای منابع سرشار نفت و مواد معدنی می باشد و بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان تقریبا تمامی عناصر جدول تناوبی (جدول مندلیوف) در کشور قابل یافت می باشند.
طبیعت کشور دارای تنوع بسیار می باشد. بدین ترتیب که بیابان ها و مناطق نیمه بیابانی غالبا در قسمت جنوب غربی واقع شده اند. کوه ها و حاذبه های طبیعی در قسمت مرکزی و شرقی و جنوب شرقی کشور قرار دارند و شمال کشور پوشیده از جنگل و استپ ها و دشت های هموار است.
در حدود 48 هزار دریاچه ی بزرگ و کوچک در قزاقستان وجود دارد که بزرگترین آنها دریای خزر، و از میان دیگر دریاچه ها می توان از دریای آرال، دریاچه بالخاش، زایسان، آالاکل، و تنگیز نام برد. در فصل تابستان بسیاری از گردشگران تعطیلات خود را در کنار این دریاچه ها گذرانده و از طبیعت بکر و مناظر زیبای آنها بهره مند می شوند.
بیشتر از 7 هزار رودخانه در کشور جاری هستند که رودخانه های اصلی شامل: ارتیس (ایرتیش)، اسیل (ایشیم)، اورال، سیرداریا، و ایلی است. اکثریت قریب به اتفاق رودخانه های قزاقستان متعلق به حوزه های آبی دریاهای خزر و آرال و دریاچه های بالخاش و تنگیز می باشند و تنها رودخانه های ارتیس، اسیل، و توبول به دریای کارا در اقیانوس منجمد شمالی می ریزند.
قزاقستان از نظر گونه های جانوری نیز دارای تنوع بسیار می باشد. بیش از شش هزار گونه گیاهی در کشور رشد می کنند. در حدود 500 گونه از پرندگان در کشور لانه دارند. رودخانه ها و دریاچه های کشور محل زیست 107 گونه ی مختلف ماهی و جانوران آبزی می باشند و در استپ های کشور بیش از 30 هزار گونه حشرات مختلف زندگی می کنند. گله های آهو و اسب های وحشی در استپ ها به وفور یافت می شوند. در بیابان های کشور انواع مختلفی از مار، مارمولک، و گونه های نادر عنکبوت قابل مشاهده می باشند. کوه ها زیستگاهی مناسب برای پلنگ های برفی هستند. از میان جانوران منحصر بفردی که در قزاقستان زیست دارند می توان به قوچ وحشی، سیاهگوش تورکستان، خرس قهوه ای تین شان، فلامینکو، و بعضی از انواع قو اشاره کرد.
بطور کلی، شهر های عمده کشور در کنار مسیل رودخانه ها بنا شده اند که مهمترین آنها عبارتند از: نور سلطان، آلماتی، کاراگاندا، شیمکنت، تاراز، پاولودار، کوکشتائو، کوستانای، پتروپاولووسک، اوست کامنوگورسک، سیمی، اورالسک، و کیزلوردا. در مجموع 86 شهر و شهرستان در کشور وجود دارد و درصد شهرنشینی 56 می باشد.